O nas

Društvo Makkon je skupnost za skupnost. Gre za odprto združenje, kjer se srečajo kreativnost in znanje. Kot društvo smo uradno osredotočeni na japonsko pop-kulturo - animeji, mange, ipd.. Pa vendar Društvo Makkon sprejema najrazličnejše člane s širokimi interesi in željo po spoznavanju. Starostne omejitve ni, vendar pa tisti pod 15 let potrebujejo dovoljenje starša. V Društvu Makkon je kar nekaj močno talentiranih posameznikov. Svoja zanimanja, talente in uporabnosti njih odkrivamo s podporo in spodbudo sočlanov. Med seboj ohranjamo prijateljske vezi in skrbimo za to, da vsakdo najde svoje mesto v družbi. Povezuje nas želja po novih spoznanjih, različnih dogodivščinah, predvsem pa sprejemanju med sovrstniki.    Društvo Makkon se srečuje vsak četrtek po 17.00 uri v okviru ATT - Anime Tea Time skupine (znotraj STA Travel Cafe v centru Ljubljane). Za obisk druženja ni potrebno, da ste član društva. Največja gneča se nabere okrog 20.00, kjer zagotovo najdete sogovorce s podobnimi zanimanji. Ni pa se še zgodilo, da bi ATT potekal brez vsaj enega prisotnega Makkon člana. Tudi vaša zgovornost ali pomanjkanje le te ni omejitev. Društvo Makkon dovoljuje tudi bolj zadržan pristop, in vam daje čas, da se na našo družbo navadite. Nismo vsiljivi in brez težav nas lahko tiho spremljate iz kota, dokler se sami ne želite pridružiti pogovoru. Pri Makkonu nam socialna anksioznost - strah pred pozornostjo - ni tuja. Če imate slab dan in si želite družbe brez sodelovanja, ali pa ste pač takšne sorte, lahko v naši družbi mirno berete knjigo ali se igrate s telefonom, brez da bi kogarkoli užalili. Če torej niste škodoželjni, temveč bi radi dobili prijatelje, od katerih se lahko veliko naučite, je Društvo Makkon kot nalašč za vas.

Kako postati član?

Za pridružitev Makkonu morate biti pripravljeni sodelovati na velepomembnih sestankih, ki se opravljajo enkrat letno. V primeru prevelike množice in raztrositve po svetu, se ti sestanki lahko opravljajo tudi preko spleta. Navadno pa se le ta odvija na kakšnemu pikniku ali podobnem druženju. Letna članarina Društva Makkon je 15€ (član organizacijske enote 20€). Članarino se obnavlja konec leta. Postopek

  • Izpolnitev in podpis dokumenta za prijavo
  • Nakazilo članarine (15€) na MAKKON TRR RAČUN SI56 6100 0001 3730 018, kot ZADEVA podajte svoj IME PRIIMEK (vkolikor zadeva ne bo pravilno izpolnjena, bomo nakazilo smatrali kot donacijo).
  • Po pošti ali osebno prejmete letno člansko izkaznico, ki vam omogoča posebne popuste in dogodivščine z Makkon ekipo in velja kot dokaz podpore dogodku Makkon.